Fructul noni, un alt fruct miraculos

La fel ca si planta de aloe vera, si planta Morinda citrifolia a devenit faimoasa datorita fructului produs de aceasta: Noni

Fructul Noni se numără printre fructele exotice cele mai căutate, datorită faptului că este extrem de bogat în nutrienţi care ajută la menţinerea sănătăţii organismului. Graţie progreselor făcute de tehnologia modernă, la care se adaugă metodele de producţie favorabile mediului înconjurător folosite de CaliVita, acum vă puteţi bucura din plin de efectele benefice ale acestui fruct minunat.

Să enumerăm câteva din beneficiile de care v-aţi putea bucura consumând zilnic noni:

  • Efectele sale antibacteriene ajută la prevenirea infecţiilor sau faciliteaza tratarea acestora.  Unele dintre substanţele active ce se găsesc în noni acţionează împotriva bacteriilor care cauzează toxi-infecţiile alimentare, în vreme ce alte studii au arătat că nivelul său de eficacitate sa în inhibarea bacteriilor responsabile pentru apariţia tuberculozei este comparabil cu cel al antibioticelor.
  • Fructul de Noni poate fi folosit cu succes ca adjuvant al unui tratament pentru hipertensiune.
  • Un studiu din 2010 a arătat că prin consumarea acestui fruct se poate preveni creşterea nivelului trigliceridelor şi al colesterolului LDL din sânge, ca urmare a consumului de aliemente cu conţinut ridicat de grăsimi. Aceste grăsimi din sânge sunt în mare parte responsabile pentru apariţia ateriosclerozei şi a celor mai multe dintre bolile cardiace.
  • Rezultatele studiilor, precum şi numărul mare de păreri venite din partea consumatorilor, demonstrează că noni are efecte lenitive şi anti-inflamatoare. În plus, este mai bine tolerat de stomac decât substanţele anti-inflamatoare şi nu provoacă efecte secundare.
  • De asemenea, studiile în vitro au confirmat efectele antioxidante extraordinare ale lui noni. În timpul experimentelor efectuate, s-a observat că acesta protejează celulele împotriva radicalilor liberi de aproape trei ori mai bine decât vitamina C.
Material preluat din revista CaliNews

Leave Comment