10 motive pentru a bea suc de aloe vera

suc de aloe veraDaca ai tot auzit pana cum ca sucul de de aloe vera este benefic pentru sanatata, mai jos aveti 10 motive pentru a bea suc de aloe vera. In continuare veti intelege de ce si-a castigat porecla de „medicament vegetal”.

Un tonic general, pentru sanatate

Consumul de suc de aloe, cu toate ingredientele esentiale (care de multe ori lipsesc din alimentatia noastra de zi cu zi), inclusiv 19 din cei 20 de aminoacizi de care are avem nevoie, si 7 din cei 8 acizi grasi esentiali pe care nu ii putem sintetiza, pentru ca organismul nostru sa poate functiona bine. Acest lucru inseamna ca organismul poate functiona la o capacitate de 100%. Si asta va va reda un sentiment incomparabil de bine, care tinde sa creasca si capacitatea de a rezista si chiar a lupta impotriva bolilor.

Dupa cum se poate vedea din aceste 10 motive, este bine sa consumati suc de aloe vera in fiecare zi, fie singur, fie amestecat cu suc de fructe sau cu un antioxidant. sucul de aloe vera este unul dintre cele mai bune suplimente nutritive disponibile astazi.

O sursa benefica de vitamine

Gelul de Aloe Vera contine multe vitamine, si chiar vitamina B12, care este rar gasita in plante. In plus fata de vitamina B12, aloe vera contine vitamine din grupul B, vitamina C, E si acid folic. Multe dintre aceste vitamine pot fi stocate de organism, si noi trebuie sa avem in mod constant in dieta noastra alimente care o contin. Si ce mod mai bun de a absorbi doza zilnica de vitamine, daca nu din gelul de aloe vera, un gel natural, iar in timp ce sistemul imunitar al organismului nostru se intareste poate sa si lupte impotriva efectelor daunatoare ale oxidarii?

O sursa benefica de minerale

Printre mineralele care se gasesc in aloe vera se intalneste calciu, sodiu, potasiu, fier, crom, magneziu, mangan, cupru si zinc. Intr-adevar, planta creste in zonele in care solul natural este bogat in aceste elemente, si radacinile sale absorb pentru noi aceste minerale, pentru a ni le oferi cand o consumam.

Efecte anti-inflamatorii si analgezice

Printre substantele identificate in aloe vera, multe au efecte anti-inflamatorii si analgezice, care sunt foarte utile pentru persoanele care sufera de aceste simptome.

Activitate antivirala

In stratul de mucilagiu de pe foaie care protejeaza gelul, intalnim un lant lung de polizaharide. Acestea au capacitatea de a ne apara impotriva atacurilor virusilor, de la virusurile simpli, care ne cauzeaza mici probleme de zi cu zi pana la probleme complexe. Acest zahar a fost extras din aloe vera, in SUA si se introduce intr-un medicament, dar acesta nu are insa concentratia extractului: doar daca beti suc de aloe vera puteti obtine aceleasi efecte.

 Activitate crescuta a fibroblastelor

Fibroblastele sunt celule specializate, care produc fibre, cum ar fi cele de colagen si elastina. Aceste fibre dau structura pielii si, desigur, dau elasticitatea acesteia. Din punct de vedere cosmetic, ele sunt importante, deoarece participa decisiv in procesul de vindecare a ranilor. Acestea creeaza, de fapt, o retea sau o retea de celule  pentru a inchide rana mai repede. Prin urmare, aloe vera are efectul de a stimula celulele sa se inmulteasca mai repede si, fiind mult mai numeroase, ele produc mai multe fibre. Timpul de vindecare a ranilor sub influenta plantei de Aloe Vera poate fi redus cu o treime.

Efecte asupra pielii

Atunci cand acestea sunt produse in epiderma, celulele pielii sunt destul de mari si pline de viata, dar in timp, acestea ajung la suprafata, dupa 21-28 de zile (pentru piele normala), iar in acest timp sunt mai mult umbra de lor insele. Ele devin straturi subtiri de keratina, care in cele din urma cad. Gelul de aloe vera ofera substante nutritive esentiale pentru a furniza celulele de baza. Pielea ramane sanatoasa si poate indeplini functiile sale vitale mult mai eficient!

Efecte asupra florei intestinale

Aloe vera actioneaza ca un echilibru natural in multe domenii, si mai mult decat oriunde, in zona intestinala, in cazul in care aceasta tinde sa echilibreze proportia de bacterii si de drojdie care se afla acolo. In diferite perioade ale vietii, dezechilibrele pot aparea din diverse motive, si, ca probiotic, aloe vera ajuta la stabilizarea situatiei in acest caz.

 Ajuta la digestie

Un sistem digestiv bun asigura ca substantele nutritive pe care le primim de la alimente sa fie absorbite in sange. Exista dovezi clinice clare ca un consum de suc de aloe vera imbunatateste capacitatea de absorbtie a intestinelor, in special pentru absorbtia de proteine. Se crede ca multe alte substante sunt mai bine absorbite prin influenta benefica a acestui gel.

Efecte asupra intestinelor

Aloe vera este incredibil de benefic pentru functia intestinala, si de tranzit intestinal, acesta fiind mult mai eficient si mai usor. Sucul de aloe consumat elimina de multe ori tulburarie de tranzit, cum ar fi durerile cauzate de colici.

Leave Comment